Νέος δίσκος για την Βιβή Βουτσελά «Καρδιοκλέφτρα» Επίσημη παρουσίαση 30 Ιανουαρίου

img

Ο νέος δίσκος της Βιβής Βουτσελά με τίτλο "Καρδιοκλέφτρα", η επίσημη παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 στις 21:00 στον Αστερίσκο

Ακούστε εδώ όλο το δίσκο:

https://bit.ly/2Wm5BDo

Έχοντας στο ενεργητικό της ένα σημαντικό αριθμό παραστάσεων και συνεργασιών, η ερμηνεύτρια Βιβή Βουτσελά έρχεται να προσθέσει την προσωπική της κατάθεση στη δισκογραφία κυκλοφορώντας από τη Spider Music τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο "Καρδιοκλέφτρα".

Ο δίσκος εμπεριέχει ένα κύκλο έντεκα τραγουδιών – επανεκτελέσεων του σμυρναίικου και ρεμπέτικου τραγουδιού από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τον Πειραιά και τη Νέα Υόρκη, όπως έχουν διασωθεί στην Αθήνα του σήμερα. Αυτά τα τραγούδια της προπολεμικής δημιουργίας, έρχονται να αποτελέσουν το βασικό υλικό της "Καρδιοκλέφτρας", που με φρέσκο ήχο και μικρή διάθεση διασκευής, έναν αιώνα μετά μας υπενθυμίζουν τη διαχρονικότητα και πολυπολιτισμική διάσταση του προπολεμικού ρεπερτορίου.

Πιο συγκεκριμένα, δίσκος εστιάζει στο προπολεμικό ρεπερτόριο επώνυμων συνθετών του σμυρναίικου και ρεμπέτικου τραγουδιού , με ένα μόνο τραγούδι τις "Σεβιλλιάνες" να ανήκει στην πρώιμη μεταπολεμική περίοδο με σκοπό την επικοινωνία του ρεπερτορίου με τη σημερινή εποχή. Στο εγχείρημα αυτό, σημαντική είναι η υπογραφή και συνεισφορά του Κυριάκου Γκουβέντα, που υπογράφει τις ενορχηστρώσεις και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παραγωγής.

Γεννημένη στην Εύβοια, με ένα μέρος της καταγωγής της να έλκεται από την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο, η Βιβή Βουτσελά από πολύ μικρή ηλικία είχε από τον οικογενειακό της ιστό , έντονες μουσικές μνήμες, που την οδήγησαν στην αγάπη του δημοτικού, σμυρναίικου και ρεμπέτικου τραγουδιού.

Η επιλογή των τραγουδιών που εμπεριέχει ο δίσκος, έγιναν τόσο από την ερμηνεύτρια, όσο και από τον Παναγιώτη Κουνάδη , ο οποίος ήταν από την αρχή του δισκογραφικού εγχειρήματος, δίπλα στους συντελεστές και βοήθησε με σημαντικές συμβουλές και προτάσεις.

Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 στις 9 μ.μ. στον Αστερίσκο (Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή). Για το δίσκο θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κουνάδης, ενώ θα συμμετέχουν και οι μουσικοί: Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι), Στέλιος Βαρβέρης (ούτι,μπουζούκι), Κώστας Τσεκούρας (κιθάρα).

Το Τracklist της «Καρδιοκλέφτρας»:

1.Του Περαία το αλάνι

2.Μαρικάκι

3.Η φωνή του αργιλέ

4.Σε γλέντια σε τρελούς χορούς

5.Θαλασσινό μεράκι

6.Μέσα στο Πασαλιμάνι

7.Νησιωτοπούλα

8.Σπάστα φως μου

9.Στα ξένα μ’ άφησες

10.Σεβιλλιάνες

11.Καρδιοκλέφτρα

Συντελεστές δίσκου:

Ερμηνεία: Βιβή Βουτσελά

Ενορχήστρωση - Επιμέλεια παραγωγής : Κυριάκος Γκούβεντας

Ηχοληψία Μίξη Μάστερινγκ : Νίκος Πιτλόγλου Arion Music Studio

Βιολί : Κυριάκος Γκουβέντας

Ούτι : Στέλιος Βαρβέρης

Κιθάρα : Κώστας Τσεκούρας

Σαντούρι : Βαγγέλης Πασχαλίδης

Ακορντεόν : Δημος Βουγιούκας

Κόντρα Μπάσο : Γιάννης Πλαγιαννάκος

Πιάνο : Χάρης Τσαλπαρά

Κανονάκι : Ιφιγένεια Ιωάννου

Λαούτο : Βασίλης Σμάνης

Η Βιβή Βουτσελά στα Social Media:

Facebook: https://www.facebook.com/Vivi-Voutsela-544996025964844/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb8kGkBJneQoR16V81R9kOg?fbclid=IwAR1-DpBoV5dGsj9GACKjnJQ-v1nea34TmeHd2lW9WuxUb3EmUmeimQsr3Z0


img

Βιβή Βουτσελά – Βιογραφικό

Η Βιβή Βουτσελά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Εύβοια, με καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της απο την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο. Τα πρώτα ακούσματά της διαμορφώθηκαν απο την παιδικά της ηλικία ,καθώς στο οικογενειακό της περιβάλλον υπήρχαν καλλίφωνα μέλη και ιδιαίτερη αγάπη για το δημοτικό τραγούδι .Παράλληλα με την έναρξη των Πανεπιστημιακών Σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ξεκινά την ενασχόληση της με το τραγούδι και το χορό. Στη συνέχεια έρχεται στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις σπουδές τις στη βυζαντινή Μουσική και το Κλασσικό τραγούδι. Παράλληλα ξεκινά συνεργασία με σχήματα και γνωστούς τραγουδιστές. ρεμπέτικης και παραδοσιακής μουσικής , με κυρίαρχη την πολύχρονη συνεργασία της με το μουσικό σχήμα "Δήθεν", με το οποίο, στο κοινό τους βιογραφικό έχουν σημειώσει πολύ σημαντικές συνεργασίες σε συναυλίες, μουσικές σκηνές και θέατρα. ενώ έχουν ηχογραφήσει το δίσκο 'Γλυκείας Αυγής Αντάμωμα" σε παραγωγή της Legend Music , στην οποία συμμετείχαν γνωστοί τραγουδιστές του ρεμπέτικου και δημοτικού πάλκου. Έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια σε μουσικές βραδιές ,γλέντια και παραστάσεις με το Θέατρο Δώρας Στράτου , την Ένωση Σμυρνάιων ,το Μουσείο Μπενάκη, την Ένωση Μικρασιατών Λαμίας , το Σύλλογο Μικρασιατών Θήβας ,το Σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμάιδας, το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας , την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου , το  Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων, την Ένωση Βουρλιωτών Ελλάδος , το Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω "Νέες Κυδωνίες , το Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής , την Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, το  ΚΕΜΜΕ της Νέας Ερυθραίας, το Σύλλογο Σμυρναίων Μικρασιατών Νέας Ιωνίας  καθώς και σε μουσικές σκηνές στην Ευρώπη.. Παράλληλα με τις παραστάσεις τα τελευταία πέντε χρόνια διευθύνει χορωδίες και διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι. Κορυφαία έως τώρα στιγμή στο κομμάτι διδασκαλίας χορωδιών, είναι η πρόσκληση από την Προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας να πλαισιώσει με Χορωδία και ορχήστρα , συναυλία προς τιμήν του Σίμωνα Καρά , στην ιδιαίτερη του πατρίδα , τον Αύγουστο του 2016.Έχει ασχοληθεί με το κομμάτι της μουσικής καταγραφής στη Βόρεια Εύβοια , χωρίς ακόμη ωστόσο ,να έχει παρουσιαστεί δημοσίως η εργασία αυτή. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Παραδοσιακού Πολυφωνικού Ηπειρώτικου τραγουδιού, σεμινάρια κινησιολογίας , σεμινάρια κλασσικής οθωμανικής μουσικής κλπ.

Η Βιβή Βουτσελά στα Social Media:

Facebook: https://www.facebook.com/Vivi-Voutsela-544996025964844/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb8kGkBJneQoR16V81R9kOg?fbclid=IwAR1-DpBoV5dGsj9GACKjnJQ-v1nea34TmeHd2lW9WuxUb3EmUmeimQsr3Z0


Πιό πρόσφατα Posts