Στην απέναντι όχθη - Είσοδος Ελεύθερη

img

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση του καλλιτεχνικού οργανισμού Altera Pars αφιερωμένη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τις δύσκολες, αλλά και γοητευτικές ιστορίες τους, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις μελωδίες τους, που μπόλιασαν στην ελληνική κοινωνία, διαμορφώνοντας τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας.

Μια γυναίκα πρόσφυγας απ' τη Μικρασία ξετυλίγει το νήμα της ζωής της. Η αφήγηση της ξεκινά την ώρα που 14χρονών κοριτσάκι μπαίνει σε μια βάρκα να περάσει στην απέναντι ασφαλή όχθη...στον τόπο που έμελλε να γίνει πατρίδα της, να ριζώσει και να στήσει τη ζωή της. Στο ταξίδι της αυτό σε μνήμες και εποχές δύσκολες, επίπονες και ματωμένες, αλλά και γεμάτες δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο - που μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει - τη συντροφεύουν τα τραγούδια κι οι μελωδίες της πατρίδας που άφησε πίσω και μια αφηγήτρια που παρεμβαίνει, σχολιάζει και εν τέλει συμπληρώνει το παζλ της μεγάλης αφήγησης: της ιστορίας αποκατάστασης και προσαρμογής των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα.

Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς και συμπληρώνεται με άρθρα εφημερίδων, δημοσιεύματα και ντοκουμέντα της εποχής.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Ταυτότητα παράστασης:

Έρευνα/Δραματουργία: Αγγελική Κοντού – Mίνα Χειμώνα
Σκηνοθετική επιμέλεια: Αγγελική Κοντού
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Κινησιολογική επιμέλεια: Eλβίρα Μπαρτζώκα
Κοστούμια: Frame up
Παίζουν: Mίνα Χειμώνα, Αγγελική Κοντού
Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Διαμαντόπουλος, Ιωσήφ Τοπαλιάν

Πληροφορίες:

24/9 Στην Ιερά Μονή Δαφνίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος ελεύθερη

1/10 Στο συνεδριακό κέντρο Μεταμόρφωσης Αττικής
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος Ελεύθερη