Δραματοποίηση Παραμυθιού από τη Μαργαρίτα Μάρκουλα/ Σάββατο 1 Ιουνίου

img

"Ο Σκανταλιάρης Δαίμονας" από το βιβλίο "Το κάστρο των παραμυθιών" από τις εκδόσεις ΩΡΙΩΝ το Σάββατο, 1 Ιουνίου στις 12.30 στο My new baby στο Avenue στο Μαρούσι.

Μια θεατρική διασκευή για παιδιά, του παραμυθιού «Ο Σκανταλιάρης Δαίμονας» της Μάρκουλα Μαργαρίτα από το συλλογικό τόμο ‘Το Κάστρο των παραμυθιών‘ . Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από τον ομώνυμο θρύλο της Κορινθίας και η ιστορία εστιάζει στο γεγονός ότι η ευτυχία τελικά είναι επιλογή μας και ότι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε πρόβλημα έχουμε με θετική διάθεση.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ζούσαν κάποτε σε ένα μικρό χωριό πολλοί και ευτυχισμένοι νάνοι. Καθημερινά γιόρταζαν και χόρευαν σαν να ήταν η τελευταία μέρα τους πάνω στη γη! Ξαφνικά όμως κάτι περίεργο συνέβη και τίποτα δεν ήταν όπως πριν! Το χωριό κυρίευσε η γκρίνια και η δυστυχία. Οι κάτοικοι όχι απλά δεν χαίρονταν πια μεταξύ τους αλλά δεν έχαναν και ευκαιρία να μαλώνουν με το παραμικρό…

  • Τι συνέβη τελικά στο χωριό της Ευτυχίας;

  • Υπάρχει κάποια μυστική δύναμη που προκαλεί καυγάδες μεταξύ των κατοίκων;

  • Θα καταφέρουν άραγε να βρουν και πάλι τη χαρά τους;

« Ένα διαδραστικό έργο που μέσα από ανατροπές και κωμικά στοιχεία διασκεδάζει τα παιδιά μαθαίνοντας τα να ζουν με χαρά και αισιοδοξία τη ζωή τους.»

Στη παράσταση συμμετέχουν 4 ηθοποιοί

Πληροφορίες για το παραμύθι:

Το παραμύθι περιλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων. Περιλαμβάνει δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πέννες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.

Τα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη.

Ποίηση: Σοφία Σκλείδα, Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου, Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα

Facebook page:https://www.facebook.com/pg/tokastrotwnparamythiwn/events/?ref=page_internal

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαριλένα Πονηράκη: ponirakimarilena@gmail.com

My new baby center στο Avenue: Λεωφ. Κηφισίας 41 – 47, Μαρούσι. Τηλ: 210 806 7782

Πληροφορίες για τη συγγραφέα:

Μαργαρίτα Μάρκουλα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής γραφής.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται με την διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων, τόσο στην παράγωγη όσο και στην ψυχαγωγία και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τη συγγραφή, το χορό και την ζωγραφική.

Λατρεύει να διαβάζει ιστορίες για παιδιά, κυρίως όμως αυτές που έχουν πολλή φαντασία. Άλλωστε όπως δηλώνει: «Το υπέροχο στα παραμύθια είναι ότι όλα μπορούν να συμβούν...»Πιό πρόσφατα Posts