Agenta The Zoo από 10 μέχρι και 30 Νοεμβρίου

img

Αυτό είναι το πρόγραμμα του The ZOO (Μουσική Σκηνή στο Χαλάνδρι) για τις ημερομηνίες από 10 μέχρι και 30 Νοεμβρίου, με επισυναπτόμενες φωτογραφίες για κάθε event.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/11 21:30 

Το κουιντέτο των Δημητριάδη/Σαραντόπουλου/Παπαδόπουλου/Μάνου/Κωστελέτου θα μας παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη και σαξοφωνίστα της jazz, Wayne Shorter. Θα ακούσουμε μια επιλογή από θρυλικές πια συνθέσεις του, εστιασμένες χρονικά κυρίως στην διετία 1964-1965, όπου ο Shorter μεγαλούργησε, ηχογραφώντας στην blue note κάποιους από τους σπουδαιότερους δίσκους στην ιστορία της jazz.

Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/11 21:30 

"Ο ρομαντισμός, το προάστιο και η θέα στον καθεδρικό"
Μια πιανιστική μυθολογία με δημοφιλή κομμάτια του Erik Satie πλαισιωμένα από έργα των Claude Debussy, Francis Poulenc, Gabriel Fauré, Maurice Ravel,
Μάνου Χατζιδάκι και Arvo Pärt.
Στο β' μέρος η μνημειώδης σονάτα για βιολί και πιάνο του César Franck. *
Συμμετέχει ο βιολιστής Διονύσης Βερβιτσιώτης.
Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ 12/11 21:30 

Ως δομικά “υλικά” χρησιμοποιούν τον ήχο των κρουστών-τυμπάνων, της ηλεκτρικής κιθάρας, του ηλεκτρικού μπάσου, της τρομπέτας, του βιολιού, του λαούτου, του μαντολίνου, του σαντουριού. Ενίοτε αίρουν τη μουσική από τον έμμετρο ποιητικό λόγο, οπότε αξιοποιούν και την ανθρώπινη φωνή.
Είσοδος 7€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 5€
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11 21:30 

Τρεις Έλληνες κιθαρίστες, ο Θοδωρής Κότσυφας, ο Δημήτρης Πολίτης και ο Γιώργος Σταυρουλάκης, συμπράττουν σε ένα μουσικό σχήμα που εξερευνά και ερμηνεύει τη μουσική του κιθαρίστα Allan Holdsworth. Μαζί με τον Παναγιώτη Μπουραζάνη στο ηλεκτρικό μπάσο και τον Πάνο Βασιλόπουλο στα τύμπανα, μορφώνουν τους Atavachron3, με στόχο την εκτέλεση της μουσικής του Allan Holdsworth, τόσο στο studio όσο και ζωντανά. Τα κομμάτια που ερμηνεύουν οι Atavachron3 αποτελούν ορόσημα των διάφορων περιόδων, τόσο της μουσικής όσο και του ήχου, του Allan Holdsworth με τους τρεις κιθαρίστες να ξεδιπλώνουν το προσωπικό τους ύφος στον ήχο και την έκφραση.
 
Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΜΠΤΗ 14/11 21:30 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Zoo φιλοξενεί στη σκηνή του τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού standup comedy, κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα.
Όποιος δεν γελάσει, θα πυροβολείται επί τόπου. Αν δεν έρθετε, ξέρουμε που μένετε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΗΣ ΡΟΥΠΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΕΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

 
Είσοδος 7€
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 15,16/11 21:30 

Οι Ένα κι Ένα γνωρίζουν καλά τις «γειτονιές» (Δημοτικό, ρεμπέτικο, έντεχνο) του μουσικού μας πολιτισμού. Κάθε περιοχή που «επισκέπτονται», γίνεται κόσμος δικός τους. Οι ίδιοι μάλιστα φιλόξενοι στη συγκίνηση, της δίνουν θέση σοβαρή, την αφήνουν να διαπεράσει παιξίματα, χορδές, κουρδίσματα και ερμηνείες.
Είναι αξιοπρόσεκτος ο τρόπος που οι Ένα Κι Ένα, «ενώνουν» τις εποχές και περιόδους του τραγουδιού μας. Είναι εκείνη η χρυσή κλωστή, αυτή που βρίσκεται σε χέρια ολίγων, που δένει χωρίς κόμπους και τεχνάσματα, το παρελθόν με το παρόν, τη χαρά με τη λύπη.

Τους «Ένα κι Ένα» αποτελούν οι: Βασίλης Ξυλούρης, Μαρία Κώτη, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Βαγγέλης Συλιγάρδος και Νίκος Βλατάς.
Είσοδος 12€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 10€
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 19:30 

Μιχάλης Σιγανίδης Live & Ντελίριο- Παρουσίαση Βιβλίου
Διπλή εκδήλωση-διπλή χαρά για όλους εμάς στο The Zoo την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με τη μουσική και τη λογοτεχνία μα συνενώνονται σε μια βραδιά με αγαπημένους φίλους!
Αρχικά, υποδεχόμαστε το φίλο ραδιοφωνικό παραγωγό και συνεργάτη Μάνθο Γιουρτζόγλου και την παρουσίαση του καινούργιου του βιβλίου "Ντελίριο-Δώδεκα Ιστορίες Αγάπης" (εκδόσεις Απόπειρα)! Για το βιβλίο θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Κυριάκος Αγγελάκος, ενώ αποσπάσματα από τις ιστορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό θα διαβάσουν ο ηθοποιός Κώστας Ξυκομηνός και η jazz vocalist Χριστίνα Συριοπούλου. Διάρκεια παρουσίασης 30-40΄
Ευτυχής συγκυρία αναμφίβολα (και όνειρο που πραγματοποιείται για το Μάνθο) η συναυλία που ακολουθεί αμέσως μετά, αφού ο πρωτοπόρος μπασίστας και συνθέτης Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο/κιθάρα/tapes) επιστρέφει στο σκηνή του The Zoo για να παρουσιάσει με το γνωστό μοναδικό κι απρόβλεπτο τρόπο του, στιγμές από την πολυετή και πολυσήμαντη δισκογραφία του, παρέα με του Παναγιώτη Μανουηλίδη (κιθάρα/μπάσο/φωνη) και Βασίλη Μαντζούκη (τύμπανα)!
Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 7€
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/11 19:30 

Ο νέος σαξοφωνίστας και συνθέτης Νίκος Αλεξανδρίδης, απόφοιτος του Τζαζ Προγράμματος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και συγχρόνως μεταπτυχιακός φοιτητής Σύνθεσης για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Παραστατικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο αυτό, θα παρουσιάσει το άλμπουμ συνθέσεών του με τον τίτλο ''Jazz Points''! Το άλμπουμ αυτό, θα αναδείξει μία μουσική η οποία θα μπορούσε εύκολα να συνοδεύει κάποια κινηματογραφική ταινία ή κάποια κινούμενη εικόνα γενικότερα, όπως και επίσης διαθέτει στυλιστικά στοιχεία της τζαζ όπως τα στοιχεία swing, latin, afrocuban, bebop κτλ. αλλά και αρκετά τον τζαζ αυτοσχεδιασμό!
Είσοδος 7€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 5€
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ 19/11 21:30 

Το Χάρης Λαμπράκης Quartet συνεχίζει και φέτος τις εμφανίσεις του στον φιλόξενο χώρο του ανανεωμένου Ζοο, με παλιό και νέο υλικό και πολύ όρεξη. Ένα σχήμα που θεωρείται από τους ειδικούς ως η «απόλυτη ελληνική τζαζ μπάντα» και που έκανε ακόμα κι εκείνους που ισχυρίζονται πως δεν ακούν τζαζ, η μουσικές γύρω από την τζαζ, να το παρακολουθούν με προσήλωση!
Νίκος Σιδηροκαστρίτης - τύμπανα
Δημήτρης Θεοχάρης - πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας - μπάσσο
Χάρης Λαμπράκης - νέυ
Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/11 21:30 

Οι Natural Right αρχικά σχηματίστηκαν στο Reading της Μεγάλης Βρετανίας το 2004 ως The Unsuccessfuls. Σήμερα η μπάντα έχει βάση την Αθήνα και το Λονδίνο και αποτελείται από τους Alex Rivers (Φωνητικά, Κιθάρα), Emil Rivers (Πιάνο, Keys), Panagiotis Charalampopoulos (Μπάσο), Fivos Katsifloros (Drums), Giorgos Konstantakis (Σαξόφωνο). Το group υιοθετεί πια το δικό τους ήχο, Reggae Nu-Ska Rock και μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τίτλο “Anna” που μεταξύ άλλων έχει ακουστεί στο Kosmos FM, Pepper FM, Galaxy FM, En Lefko FM...Η μπάντα αυτή την περίοδο δουλεύει με τον παραγωγό Simon “Barny” Barnicott (Arctic Monkeys, Kasabian, Placebo), στο προσωπικό του studio και ετοιμάζουν άλλη μια περιοδεία στην Αγγλία αλλά και την Ευρώπη αυτή τη φορά ενώ ταυτόχρονα ηχογραφούν το debut τους album.
Είσοδος 7€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 5€
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΜΠΤΗ 21/11 21:30 

Christos Tambouratzis projects Live
Ο κιθαρίστας και συνθέτης Χρήστος Ταμπουρατζής παρουσιάζει το καινούριο του album, με τίτλο «The Other Side Of My Soul» αλλά και τα άλλα 4 project του, στο Zoo, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019,
καθώς ήδη έχει ξεκινήσει το ταξίδι τou, με πολύ μεγάλη επιτυχία, σε
Ευρώπη Αμερική και Καναδά.
Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/11 22:30 

Οι Hippomaniacs μετά από μια σειρά δυναμικών εμφανίσεων, για πρώτη φορά LIVE στo the Zoo!

Mια πολύ δυνατή δόση 70s groove/funk, καθηλωτικά post-apocalyptic jazz rock ηχοτοπία και εικόνες απ'την αχανή ψυχεδελική έρημο Gobi μέχρι τον επικίνδυνα ήρεμο ωκεανό που κρύβεται στα βάθη της Ανταρκτικής όπου καραδοκούν περίεργα τρωκτικά με βαθιές τσέπες.

Γιάννης "Absinthe" Κασσέτας ~ Τενόρο, άλτο sax
Πάνος "Svobotnik" Γιώτης ~ Ηλ.κιθάρα, εφε
Γιώργος Κωστόπουλος ~ Μπάσο, εφε
Παναγιώτης Κωστόπουλος ~ Ντραμς
Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11 22:30 

Ο Ζωρζ Πιλαλί @The Zoo!
Ο Ζωρζ Πιλαλί σε μια εξωφρενική, σατιρική παράσταση άδων και απαγγέλων ιδιοφυή ποιήματα μετά της αναλόγου μουσικής υποκρούσεως όστις δύναται να καταπλήξει το φιλοθεάμον και φιλοπερίεργον κοινόν των Αθηνών. Τα φρικώδη σύνεργα και η οδυνηρά μέθοδος των οποίων μετέρχεται η τέχνη του συγγραφέως θέλουσι να φρικιάσει τους παίδας, συμμορφώσει τους ατακτούντας και σοφρωνήσει τους πενθούντας.

Μετά τιμής
Ζωρζ Πιλαλί
Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11 21:30 

Παρουσίαση του άλμπουμ Σummation από τον μπασίστα Apostolos Sideris και το κουιντέτο του με τον Leo Genovese(piano), Dimitris Klonis(drums), Andrea Romani(ney,flute), Giannis Poulios(violin).

Το άλμπουμ Σummation κυκλοφόρησε το καλοκαίρι από το Freshsound Records στη Βαρκελώνη.
Αποτελεί αναπαράσταση του μουσικού κόσμου του κ. Σιδέρη, με πολλές καλλιτεχνικές επιρροές. Οι συνθέσεις του είναι ένα μείγμα σύγχρονης τζαζ με ήχους της Ελλάδας και της Μέσης Ανατολής που έχουν συνδυαστεί για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό αισθητικό στυλ.
Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ 26/11 21:30 

To '' The Zoo'' με χαρά υποδέχεται την Τρίτη 26 Νοεμβρίου τους Νίκος Καπηλίδης + JAZZUTOPIA, ένα σχήμα που στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας έκανε αισθητή την παρουσία του,
σε μια πολύ δύσκολη και μεταβατική περίοδο της εγχώριας τζαζ σκηνής.
Ένας από τους σπουδαιότερους και διαχρονικούς ντράμερ του ελληνικού μουσικού στερεώματος ο Νίκος Καπηλίδης, δημιουργεί από την αρχή τους JAZZUTOPIA έχοντας στο πλευρό του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.
Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/11 21:30 

To TANGartO quintet φέρνει στο ZOO τη μουσική με την οσμή των καφέ και των μπαρ των συνοικιών της Αργεντινής, λέγοντάς μας τις ιστορίες της χωρίς περιστροφές. TANGO! Μια multi-culture μουσική με βαθιές ρίζες που βρίσκονται σε ένα σωρό διαφορετικούς πολιτισμούς, φτιάχνοντας ένα κράμα με επιρροές απ’ την κλασική μουσική, το tango και την τζαζ. Ένα προσεκτικά δομημένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα του Αstor Piazzolla, αλλά και αναφορά στους μεγάλους «δασκάλους» του είδους.
Για πρώτη φορά το TANGartO επιλέγει να συναντηθεί επί σκηνής με την Κορίνα Λεγάκη. Μια θερμή ερμηνεύτρια, που τραγουδά ανεπιτήδευτα και με ειλικρίνεια, διεισδύοντας στον θεατρικό λόγο των tangos.
Η ζωτικότητα ενός κόσμου που εκφράζεται μέσα από μία τόσο απλή μουσική φόρμα, μας εκπλήσσει με τις έντονες συναισθηματικές της διακυμάνσεις που τεντώνουν τις χορδές της καρδιάς μέχρι… να σπάσουν!

Το quinteto TANGartO αποτελούν οι μουσικοί:
Λευτέρης Γρίβας - μπαντονεόν
Γιώργος Παναγιωτόπουλος – βιολί
Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο
Αλέξανδρος Δεσποτίδης – κιθάρα
Χάρης Παζαρούλας – κοντραμπάσο
Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ