Πρόγραμμα Μάρτη στο at Zp87

img

Δείτε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το μήνα Μάρτη, στο χώρο έκφρασης Zp87.

     πρόγραμμα Μάρτη


Παρασκευή 6/3 στις 9:00μ.μ. 
Αντώνης Απέργης/Πέτρος Χριστάκης/Ηλίας Μαρκαντώνης

Ένα σύννεφο καπνού ανακατεμένο με βιωματική εμπειρία στη σύνθεση και στην σκηνική παρουσία....

Η μουσικήέρχεται και φεύγει, χάνεται στο χρόνο, στο σύμπαν... Με βάρκα τον αυτοσχεδιασμό, ο Αντώνης Απέργης, Πέτρος Χριστάκης και ο Ηλίας Μαρκαντώνης, έρχονται να συμπράξουν, αφήνοντας τις αισθήσεις τους και τις νότες τους να ακουμπήσουν απαλά πάνω στην αισθητική που χαρακτηρίζει το ύφος του Αντώνη Απέργη σα συνθέτη. Όπλα της μουσικής αναμέτρησης αυτής θα είναι οι ηλεκτρικές κιθάρες και το ηλεκτρικό ούτι!


Αντώνης Απέργης: Ηλεκτρική κιθάρα
Πέτρος Χριστάκης: Ηλεκτρική κιθάρα
Ηλίας Μαρκαντώνης: Ηλεκτρικό ούτιΣάββατο 7/3 στις 9:00μ.μ.
Sirket duet


Το şirket düet κάνει ένα ταξίδι με μελωδίες, ρυθμούς και τραγούδια, τούρκικα και ελληνικά, από την αστική λαϊκή Αθήνα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα αλλά και τα αστικά κέντρα της Ανατολής, Πόλη και Σμύρνη, με λόγιες συνθέσεις αλλά και λαϊκούς σκοπούς. Η διαδρομή εκτείνεται έως και τη βαθιά Ανατολία με παλαιά τούρκικα και λαϊκά τραγούδια.

Nikolas Kalantzis: saz, lavta, voice
Maria Glynou: lyra from Istanbul, voice
Πέμπτη 12/3 στις 9:00μ.μ.
Fuga Perpetua


Οι Fuga Perpetua ξεκινούν μια νυχτερινή πτήση από τη Σαχάρα με τον Anouar Brahem και αφού πειραματιστούν με συνθέσεις του J.S.Bach και παίξουν στην Πόλη παρέα με τον W.A.Mozart,επιστρέφουν με την κιβωτό των Night Ark. Όρεξη για ταξίδι κανείς;Το πλήρωμα διαθέτει πιάνο, ούτι και πολίτικη λύρα.

Στέλιος Βαρβέρης: ούτι, πολίτικη λύρα
Ρένια Χρυσουλάκη: πιάνο


 Παρασκευή 13/3 στις 9:00μ.μ.
Νίκος Σιδηροκαστρίτης & Κωσταντίνος Μητρόπουλος/guitar&drums

" Όλα ξεκίνησαν με έναν καφέ για να γνωριστούνε καλύτερα μιας και είχαν ανταλλάξει μόνο μερικές φιλοφρονήσεις σε μουσικά φεστιβάλ και αυτό αραιά και που. Μερικούς μήνες μετά μια μουσική είχε γίνει από μόνη της ήσυχα κι αθόρυβα..."
Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης και ο Κωσταντίνος Μητρόπουλος παρουσιάζουν για πρώτη φορά τη μουσική πρότασή τους.
Original συνθέσεις με κέντρο την μελωδία, την εσωτερικότητα και τον αυτοσχεδιασμό.   

Σάββατο 14/3 στις 9:00μ.μ.
Μουχαμπέτ / Mouhabet Periklis Papapedropoulos & Cihan Turkoglu

Το ρεπερτόριο του Mouhabet, το οποίο πραγματοποιείται σε δύο γλώσσες, έχει δημιουργηθεί από κομμάτια από διάφορες γωνιές της Τουρκίας και της Ελλάδας, ξυπνούν την κοινή γνώση των δύο πολιτισμών, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν τις διαφορές τους. Η έννοια του έργου Mouhabet καθίσταται ακόμη πιο βαθιά από την συνειδητοποίηση ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο χώρες συγκεντρώνονται με έναν τόσο μοναδικό τρόπο.

Periklis Papapedropoulos & Cihan Turkoglu: σάζι


Κυριακή 15/3 στις 9:00μ.μ.
Κώστας Σιδηροκαστρίτης & Χάρης Χαραλάμπους 

Οι δυο μουσικοί θα παρουσιάσουν στη σκηνή του Zp, υλικό από τις συνθέσεις του Κώστα Σιδηροκαστρίτη.

 Ο Χάρης Χαραλάμπους αποφοίτησε το 2002 από το Los Angeles Music Academy. Από το 2005 έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα όπου εργάζεται σαν μουσικός (live, ηχογραφήσεις, μαθήματα).

Ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης είναι μουσικός με βάση την Αθήνα. Παίζει μουσική στο δρόμο και συνεργάζεται ως μπασίστας, κιθαρίστας και backing vocalist, σε πολλά σχήματα, με ανθρώπους που αγαπά. Παράλληλα, γράφει το δικό του υλικό, επηρεασμένος από μουσικούς χώρους από τη folk ως την jazz.

Χάρης Χαραλάμπους: μπάσο, cajon, live looping
Κώστας Σιδηροκαστρίτης: φωνή, κιθάρα, συνθέσεις
Σάββατο 21/3 στις 9:00μ.μ.
Περικλής Παπαπετρόπουλος/Ταξιάρχης Γεωργούλης/Γιώργος Ψάλτης

Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος στο σάζι και τη φωνή ο Ταξιάρχης Γεωργούλης στο ούτι και ο Γιώργος Ψάλτης στο βιολί και στη φωνή θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της ανατολικής μουσικής. Τραγούδια από την ελληνική παράδοση μέχρι τα βάθη της Τουρκίας.Παρασκευή  27/3 στις 9:00μ.μ.
"Τα λαϊκά του Μίκη και του Μάνου" 

Ο Μιχαηλάγγελος Νιάρχος και ο Θανάσης Αποστόλου με τις κιθάρες τους θα τραγουδήσουν αγαπημένες μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι που έγιναν γνωστές από το Στέλιο Καζαντζίδη, το Γρήγορη Μπιθικώτση και άλλους Έλληνες ερμηνευτές. Παράλληλα θα ακουστούν ορχηστρικά κομμάτια των δύο μεγάλων συνθετών από δύο κιθάρες.


Σάββατο 28/3 στις 9:00μ.μ.
Kanoud project
Αθηνά Κουκή & Ηλίας Μαρκαντώνης

Ένα κανονάκι...ένα ούτι... Αυτοσχεδιαστική και παιχνιδιάρικη διάθεση. Μια συνταγή απλή και γεμάτη ήχους και αρώματα φερμένα από την Ανατολή!
Με αφετηρία το ελληνικό σταυροδρόμι, τα δύο όργανα ταξιδεύουν στην Τουρκία και φτάνουν μέχρι και τις Αραβικές χώρες...
Μια μουσική συνάντηση επηρεασμένη από τις παραδόσεις τις Μικρασίας, των αμανέδων του cafe aman, της Κλασσικής Οθωμανικής μουσικής και του ατελείωτου αραβικού χαβά, πάντα στο ρυθμό του τσιφτετελιού, της λόνγκας, του συρτού και του ζεϊμπέκικου!

Αθηνά Κουκή: κανονάκι
Ηλίας Μαρκαντώνης: ούτι