Το πρώτο MEETING EVENT του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Ντοκιμαντέρ ξεκίνησε

img

Με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Άρη Λάσκο να εμψυχώνει το πρώτο εργαστήριο, οι δράσεις της συνάντησης συνεχίζονται μέχρι το βράδυ! Την Κυριακή 13 Σεπτεβρίου, το MEETING EVENT ολοκληρώνεται με το Συμπόσιο, που θα μεταδοθεί μέσω live streaming (κεκλεισμένων των θυρών λόγω COVID-19).

11, 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2020

Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη)

Η πρώτη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Ντοκιμαντέρ ξεκίνησε σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη). Με πρώτο εργαστήριο αυτό του σκηνοθέτη και ηθοποιού Άρη Λάσκου (Ένα ντοκιμαντέρ για το θέατρο ντοκιμαντέρ), το MEETING EVENT 2020 θα διαρκέσει τρεις ημέρες, έως τις 13 Σεπτεμβρίου. Μέσα από εργαστήρια, προβολές και συζητήσεις, το θέατρο ντοκιμαντέρ και οι δημιουργοί του συστήνονται στο κοινό, δημιουργώντας έναν δυναμικό πόλο έρευνας, καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανάδειξης του θεάτρου ντοκιμαντέρ εντός κι εκτός Ελλάδας.

Εργαστήρια θα εμψυχώσουν ακόμα οι: Γεωργία Μαυραγάνη, Πρόδρομος Τσινικόρης, Κορίνα Βασιλειάδου-Χάρης Πεχλιβανίδης (In flux), Ανέστης Αζάς-Laura Uribe Δημήτρης Μπαμπίλης, Εύα-Οικονόμου Βαμβακά, Παντελής Φλατσούσης, Μάρθα Μπουζιούρη, Γιολάντα Μαρκοπούλου και Ελένη Ευθυμίου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στα εργαστήρια έχει υπολογιστεί έτσι ώστε να μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους (με απαραίτητη τη χρήση μάσκας).

Απόψε το βράδυ ξεκινάει και το STAGE ON SCREEN, που μετατρέπει τον προαύλιο χώρο του Σεραφείου σε θερινό σινεμά. Το ξεκίνημα γίνεται με την προβολή της παράστασης των Κορίνας Βασιλειάδου και Χάρη Πεχλιβανίδη (In flux) «Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει το λαό» (Ibsen Scholarship 2013 από το Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας). Αύριο, 12 Σεπτεμβρίου, θα παρακολουθήσουμε την «Καθαρή Πόλη» των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη, παράσταση που ξεκίνησε από την Αθήνα και παρουσιάστηκε σε 18 χώρες του εξωτερικού. Μετά το τέλος κάθε προβολής θα ακολουθεί συζήτηση με τους συντελεστές. Οι προβολές είναι ανοιχτές στο κοινό και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ, με το οποίο ολοκληρώνονται στις 13 Σεπτεμβρίου οι δράσεις της συνάντησης. Λόγω των ειδικών συνθηκών που ισχύουν για την εξάλειψη της πανδημίας του COVID-19, το συμπόσιο της τελευταίας ημέρας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και θα μεταδοθεί μέσω live streaming, στη σελίδα του ΔΔΘΝ στο Facebook. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ακολουθώντας το λινκ που θα ενεργοποιηθεί την Κυριακή: https://www.facebook.com/DocumentaryTheatreNetwork/live/

Αναλυτικά το πρόγραμμα και όλες οι πληροφορίες για τις δράσεις του MEETING EVENT 2020 στο https://documentarytheatre.com/meeting-event-2020/

Πληροφορίες

Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ / MEETING EVENT 2020

11-13 Σεπτεμβρίου 2020

Η δραση φιλοξενείται στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη): http://www.serafio.gr/

Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ είναι µία πρωτοβουλία της εταιρίας PLAYS2PLACE, µε την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ευχαριστούμε την Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα για την προσφορά της σε προϊόντα, για τις ανάγκες του MEETING EVENT 2020.

Ακολουθήστε μας:

Website: https://documentarytheatre.com/

Facebook: https://www.facebook.com/DocumentaryTheatreNetwork/

Instagram: https://www.instagram.com/documentarytheatrenetwork/

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=RW4C9gKksdU

Ταυτότητα του MEETING EVENT 2020

Σύλληψη – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μάρθα Μπουζιούρη

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλλα Μανικάτη

Videos - Φωτογραφίες: PNEVMA Productions

Γραφιστικός σχεδιασµός: Μαργαρίτα Παπαστεργίου