Αθανασία Κιφοκέρη: Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πως ξεκίνησε και που γιορτάζεται.

img

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή που λαμβάνει χώρα στις 14 Φεβρουαρίου.

Η ημέρα εορτάζεται από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αν και δεν είναι ημέρα αργίας.

img

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. 

Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους οι οποίες έλαβαν χώρα 14 Φεβρουαρίου και προστέθηκαν αργότερα στους βίους των αγίων.

img

Δώρα που μπορείτε να κάνετε:

Για τον bon viveur, οσο «εύκολη λύση» και αν σας φαίνεται, ένα καλό κρασί είναι πάντα ένα ανεκτίμητο δώρο Αγίου Βαλεντίνου αρκεί να ξέρετε να το διαλέξετε.

 Για τον καλλιτέχνη (και τον φιλότεχνο) δωρίστε του μικρά αριστουργήματα δημιουργίας, γλυπτά, πίνακες όπως επίσης και πρωτότυπα διακοσμητικά.
Για τον businessman που αργεί στα ραντεβού του επειδή είναι πολυάσχολος, το ιδανικό δώρο είναι ένα ρολόι του που θα συνδυάζει στυλ και άποψη, με την… χρησιμότητα που σίγουρα θα εκτιμήσει όταν το δεχτεί σαν δώρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τώρα και λόγω της καραντίνας η ημέρα θα εορταστεί στο σπίτι για αυτό φροντίστε να το διακοσμήσετε με μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς και με λουλούδια, βάλτε και χαλαρωτική μουσική, προετοιμάστε και ένα ωραίο φαγητό και απολαύστε  και ζήστε την ημέρα στο έπακρο.

 Εάν είστε ελεύθερος /η δείτε μια ωραία ταινία, διαβάστε ένα βιβλίο, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όσο γίνεται καλύτερα.

img