Η Συνέντευξη του Άγγελου Λέπουρη στο theatrocinefil.gr

img

Μία συνέντευξη Εφ’ όλης της ύλης για τον ίδιο και την επικαιρότητα

- Πότε ξεκίνησε το ταξίδι σου στη μουσική; Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές, θετικές ή αρνητικές;
Η μουσική είναι η ζωή, το πάθος, η έκφραση μου και ο λόγος που αισθάνομαι ολοκληρωμένος. Τραγουδάω από πολύ μικρός. Από 16 χρονών, δημιουργούσα μπάντες και παράλληλα με τις σπουδές μου, εμφανιζόμουν σε μουσικές σκηνές. Οι επιρροές μου ήταν κατά βάση θετικές και αυτό γιατί άφηνα μόνο τη μουσική και τα τραγούδια να με οδηγούν, σ’ όποια απόφαση και αν έπαιρνα. Γενικότερα, υπήρξαν ευκαιρίες και πιο μικρός που ήμουν, να ασχοληθώ πιο ενεργά με το τραγούδι, όμως πάντα ως δια μαγείας κάτι το εμπόδιζε στο τέλος. Ίσως είναι καλύτερα έτσι γιατί τα χρόνια αυτά με γέμισαν με περισσότερη εμπειρία και ποιοτικότερο ενθουσιασμό, ώστε να βρω το σωστό τρόπο να ασχοληθώ ακόμη πιο ενεργά με αυτό που αγαπώ.

- Πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας για έναν νέο άνθρωπο να καταφέρει να αφήσει ουσιαστικά το στίγμα του;
Θεωρώ πως για να αφήσει ένας νέος άνθρωπος το στίγμα του, θα πρέπει να δουλέψει πολύ, να προσφέρει εναλλακτικούς, μελωδικούς, σύγχρονους ήχους και να γεννήσει καινοτόμες ιδέες. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Πολλά νέα παιδιά που έχουν ταλέντο περιμένουν την ευκαιρία. Είναι πολύ σημαντικό να οραματιζόμαστε ότι επιθυμούμε και να προσπαθούμε με αφοσίωση, ζήλο, ενθουσιασμό και ορμή να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.

- Φαντάζομαι το τραγούδι ειδικά αυτή την περίοδο δεν αποτελεί τη μόνη σου οικονομική διέξοδο. Με τι άλλο ασχολείσαι επαγγελματικά;
Σπούδασα Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού. Ένα αντικείμενο που αναφέρεται κυρίως στην εφοδιαστική αλυσίδα και εδώ και 6 χρόνια, εργάζομαι ως διοικητικός υπάλληλος στην Υπηρεσία Διαγωνισμών της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.. Παράλληλα, με την κύρια δουλειά μου, κάνω και ιδιαίτερα σε παιδιά κυρίως δημοτικού, καθώς φυσικά και live, που τώρα βέβαια λόγω του κορωνοϊού έχουν ακυρωθεί.

- Πόσο ο τυφώνας της πανδημίας που έχει διεισδύσει παγκοσμίως στις ζωές μας σε έχει επηρεάσει;
Είναι κάτι το οποίο δε μπορούσε να προβλεφθεί και τα αποτελέσματα, κυρίως στο χώρο της τέχνης, είναι απογοητευτικά. Όλοι μας, έχουμε επηρεαστεί, κυρίως ψυχολογικά, όμως πιστεύω πως αυτός ο “στενάχωρος” κύκλος που άνοιξε, κάποια στιγμή θα κλείσει και θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε ξανά.

- Πιστεύεις πως το τραγούδι κάνει τον τραγουδιστή;
Θεωρώ πως ένα τραγούδι μπορεί ίσως να "ξεκλειδώσει" έναν τραγουδιστή. Να τον κάνει ερμηνεύοντάς το, να εξιστορήσει ιστορίες πλασματικές και αληθινές και εδώ θα χρειαστεί, πέραν του σωστού στίχου ή της μουσικής και η σωστή προσέγγιση αυτών, από τον τραγουδιστή. Άρα θεωρώ πως αυτές οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες.

- Αν και πολύ μικρός ηλικιακά έγινες πατέρας. Να θεωρήσω ότι η πατρότητα έχει αλλάξει εξ ολοκλήρου τη ζωή σου;
Ναι! Είναι κάτι το οποίο ήθελα και επιδίωξα να μου συμβεί σ’ αυτήν την ηλικία και πραγματικά είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως, με περισσότερες ευθύνες φυσικά, αλλά νομίζω πως μαζί με τη γυναίκα μου κάνουμε ένα πολύ καλό ντουέτο στο μοίρασμα των ασχολιών μας. Εξ’ άλλου, οι αντοχές μου είναι ακόμη υψηλές και εν τέλει, όποια προβλήματα με βασανίζουν, ξεχνιούνται μόλις δω τα πανέμορφα ματάκια της κόρης μου.

img

- Μόλις δισκογράφησες το τραγούδι “Άλλος Έγινα Για Σένα” και το “Γαλάζιος Άγγελος” από την Keys Records. Μίλησέ μου για αυτά τα νέα σου «στοιχήματα»;
Με τον Αργύρη Ναστόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας “Keys Records”, είχαμε γνωριστεί πριν αρκετά χρόνια σε μια συναυλία και συμφωνήσαμε πως κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε επαγγελματικά. Βρεθήκαμε, συζητήσαμε και κατευθείαν συμφωνήσαμε και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υπάρχουν στις μέρες μας εταιρείες, όπως η “Keys Records”, που στηρίζουν νέους ανθρώπους που προσπαθούν να ασχοληθούν με τη μουσική.

Άλλος έγινα για σένα 
Το “Άλλος Έγινα για Σένα”, είναι ένα κομμάτι σε στίχους και μουσική του αδερφικού μου φίλου και συνεργάτη, Βασίλη Καρανικόλα. Το αγαπώ πολύ. Το video clip, το σκηνοθέτησε ο Αργύρης Ναστόπουλος. Είναι μία πολύ ξεχωριστή δουλειά και εύχομαι να την αγαπήσετε όσο εμείς. Επίσης, το κομμάτι κυκλοφορεί και σε “Acoustic Version” τονίζοντας μια διαφορετική δυναμική που κρύβει το τραγούδι.
Άλλος έγινα για σένα Acoustic 

Το τραγούδι “Γαλάζιος Άγγελος ” είναι κάτι διαφορετικό. Εξιστορεί μια αληθινή και συνάμα τραγική ιστορία και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ευαίσθητου Γιάννη, που στις 30 Ιανουαρίου του 2020 στις 23.30, τρεις ημέρες έπειτα από τα γενέθλια του, κρεμάστηκε. Η μητέρα του θέλησε να εμπιστευτεί τη συγκλονιστική ιστορία του γιού της στον ιδιοκτήτη της Keys Records και μέλος του συγκροτήματος των One, Αργύρη Ναστόπουλο, ζητώντας να αποτυπωθεί σε ένα τραγούδι το οδυνηρό φευγιό του! Οι στίχοι και η μουσική είναι του Βασίλη Καρανικόλα.
Το κομμάτι "Γαλάζιος Άγγελος" είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους "Αγγέλους" που έφυγαν νωρίς από κοντά μας!
Γαλάζιος Αγγελος

img

- Έχουμε παρατηρήσει πως σχεδόν σε όλα σου τα κομμάτια την ενορχήστρωση επιμελείται ο ιδρυτής και κιθαρίστας του πολύ γνωστού συγκροτήματος 1550 και άλλοτε ενορχηστρωτής του Παντελή Παντελίδη, Ρουσσέτος Δημητρόγλου. Θες να μας πεις δυο λόγια γι’ αυτή τη συνεργασία;
Με το Ρουσσέτο γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά όταν η προηγούμενη μου δισκογραφική με έφερε σε επαφή μαζί του για τη δημιουργία ενός κομματιού που τελικά δεν έμελλε ποτέ να ολοκληρωθεί, όμως εν τέλει αντί για τραγούδι, δημιουργήθηκε μία δυνατή φιλία. Είναι από τους πρώτους ανθρώπους του χώρου που πίστεψαν σε μένα και σ’ αυτό που πρεσβεύω και προσπαθώ να κάνω μουσικά. Είναι τιμή μου να με θεωρεί φίλο του. Του χρωστάω πολλά και τον ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια και τη συνεργασία.

- Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σου σχέδια;
Αυτήν την περίοδο είμαστε στο στούντιο ηχογραφώντας το νέο μου κομμάτι, που αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο μετά το Πάσχα και παράλληλα κάνουμε πρόβες και ετοιμαζόμαστε για προγραμματισμένες εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα και που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.