Αθανασία Κιφοκέρη: Το θέατρο είναι ένα ψέμα που πάντα λέει την αλήθεια.

img

Πολιτισμός: στη χώρα που γεννήθηκε ποιο είναι το μέλλον του; 
Αυτή την περίοδο, ο πολιτισμός δοκιμάζεται κατά την γνώμη μου πολεμιέται από αυτό τον αόρατο εχθρό, όμως είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει και θα ξανασταθεί στα πόδια του και θα βγει νικητής μέσα από αυτή την δύσκολη συνθήκη.  
Μουσεία, Gallery, Θέατρα, Μουσικές Σκηνές: Ανοιχτά, κλειστά, με λίγα άτομα ή με κανονική λειτουργία; Τι προτείνετε; Θεωρώ ότι όλα μπορούν να λειτουργήσουν με μέτρο όπως για παράδειγμα στο θέατρο οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν μια παράσταση φορώντας την μάσκα τους και αφήνοντας μια θέση κενή. Με αυτό τον τρόπο και οι ηθοποιοί και όλοι οι παράγοντες που σχετίζονται με την τέχνη θα παράγουν και θα δουλεύουν και οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν και να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τα προβλήματά τους.

Έχετε κάτι καινούριο να μας πείτε για τα επαγγελματικά σας;
Ναι, συμμετείχα με ένα ποίημα  στο ημερολόγιο 2021 με το βλέμμα των παιδιών που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις που μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί σε πολλά γνωστά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και της Κύπρου και συνάμα συμμετείχα με μια μικρή ιστορία που μιλάει για  τον Κορονοιό στο Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2021 που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέφαλος και συμμετέχουν 302 σύγχρονοι καλλιτέχνες και λογοτέχνες από Ελλάδα, Κύπρο και από το εξωτερικό. Επιπλέον είναι σχεδόν έτοιμο το καινούριο μου βιβλίο που έχω γράψει σχετικά με το ευ-ζην και εκτός απροόπτου θα κυκλοφορήσει προσεχώς. Tέλος, συμμετείχα  στην διαδικτυακή εκδήλωση για την γιορτή της γυναίκας με τίτλο: Η ποίηση είναι γένους θηλυκού που οργάνωσε η Unesco Πειραιώς και Νήσων και συμμετείχαν αξιόλογοι άνθρωποι της τέχνης, παρουσιάζοντας ποιήματα και θεατρικούς μονόλογους που αφορούν τις γυναίκες. 

Στο θέατρο που σας βρίσκουμε;
Έχω την τιμή να είμαι μέλος στην θεατρική ομάδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων όπου προετοιμάζουμε την Μήδεια του Μποστ. Το σκηνοθετεί ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Τραιφόρος. Τώρα, λόγω της κατάστασης οι πρόβες έχουν διακοπεί. Ελπίζω να ξαναξεκινήσουμε μόλις ανοίξουν τα θέατρα.

Σε σχέση με τις αποκαλύψεις που γίνονται τώρα στο χώρο της υποκριτικής που τοποθετείστε; 
Είμαι υπέρ να μιλάει κάποιος όταν έχει δεχθεί κακοποιητική συμπεριφορά από οποιοδήποτε ανεξάρτητα από την θέση που κατέχει γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσει ο χώρος και θα ανθίσει πάλι η άνοιξη στην τέχνη και σε οποιοδήποτε χώρο γενικότερα.

Για το τέλος κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε και να αφορά το θέατρο;
Το θέατρο είναι ένα ψέμα που πάντα λέει την αλήθεια.