Η Αθανασία Κιφοκέρη μας μιλάει για την δουλειά της

img

Αθανασία Κιφοκέρη: Στην ζωή δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί αλλά μόνο δάσκαλοι, από όλους μαθαίνεις και από τους φίλους και από τους εχθρούς.

Πολιτισμός: στη χώρα που γεννήθηκε ποιο είναι το μέλλον του; 

Αυτή την περίοδο, ο πολιτισμός δοκιμάζεται κατά την γνώμη μου πολεμιέται από αυτό τον αόρατο εχθρό, όμως είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει και θα ξανασταθεί στα πόδια του και θα βγει νικητής μέσα από αυτή την δύσκολη συνθήκη.

Μουσεία, Gallery, Θέατρα, Μουσικές Σκηνές: Ανοιχτά, κλειστά, με λίγα άτομα ή με κανονική λειτουργία; Τι προτείνετε; 

Θεωρώ ότι όλα μπορούν να λειτουργήσουν με μέτρο όπως για παράδειγμα στο θέατρο οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν μια παράσταση φορώντας την μάσκα τους και αφήνοντας μια θέση κενή. Με αυτό τον τρόπο και οι ηθοποιοί και όλοι οι παράγοντες που σχετίζονται με την τέχνη θα παράγουν και θα δουλεύουν και οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν και να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τα προβλήματά τους.

Ποιο είναι το δικό σας αντίδοτο στο άγνωστο αύριο; 

  Η  ελπίδα μου για ένα καλύτερο αύριο και η αισιοδοξία που πηγάζει από μέσα μου.

img

Έχετε κάτι καινούριο να μας πείτε για τα επαγγελματικά σας;

Ναι, συμμετείχα με ένα ποίημα στο ημερολόγιο 2021 με το βλέμμα των παιδιών που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις που μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί σε πολλά γνωστά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και της Κύπρου και συνάμα συμμετείχα με μια μικρή ιστορία που μιλάει για τον Κορονοιό στο Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2021 που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέφαλος και συμμετέχουν 302 σύγχρονοι καλλιτέχνες και λογοτέχνες από Ελλάδα, Κύπρο και από το εξωτερικό. Επιπλέον είναι σχεδόν έτοιμο το καινούριο μου βιβλίο που έχω γράψει σχετικά με το ευ-ζην και εκτός απροόπτου θα κυκλοφορήσει προσεχώς.

img

Αγαπημένη φράση; 

Στην ζωή δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί αλλά μόνο δάσκαλοι, από όλους μαθαίνεις και από τους φίλους και από τους εχθρούς.