Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «ΚΥΠΡΙΑ ΕΠΗ, Ες Αφροδίτην Κύπρου μεδέουσαν».

img

Κερδίστε . Τo ΣΑΒΒΑΤΟ 28 & την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2016 και ώρα 8.30 μμ, στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΛΆΒΕΤΕ ΜΈΡΟΣ ΚΆΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ:.
1) Κοινοποιήστε και δηλώστε ότι σας αρέσει η σελίδα μας.. https://www.facebook.com/Theatrocinefilgr-1130944696957010/…
2) Κοινοποιήστε τον διαγωνισμό 
3) Γράψτε από κάτω εκεί που λέει ( σχολιάστε ) το ονοματεπώνυμο σας και την ημέρα που θέλετε..
Η νικητές θα ενημερωθούν με μήνυμα της ίδιας ημέρας έως της (14.00 μ.μ) μετά την ανάρτηση τον ονομάτων θα σας ζητηθεί επιβεβαιώσει ότι θα πάτε..

Τo ΣΑΒΒΑΤΟ 28 & την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2016 και ώρα 8.30 μμ, στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ Σπετσοπούλας 9 από Κυψέλης 51 θα παρουσιασθεί το Θεατρικό Αναλόγιο «ΚΥΠΡΙΑ ΕΠΗ, Ες Αφροδίτην Κύπρου μεδέουσαν» απαγγελλόμενο σε δακτυλικό εξάμετρο. 

Το έργο αποτελεί αφιέρωμα στην Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία, μια παρουσίαση των Κυπρίων Επών συνδυαζόμενων με Ομηρικούς Ύμνους στην Αφροδίτη πάλι από την Αρχαία Κύπρο. Γνωρίζουμε ότι απευθύνεται αρκετά σε ειδικούς (φιλολόγους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, φοιτητές, μαθητές κλπ.) Όμως πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα ευχαριστήσει γενικότερα όποιους αγαπούν την αρχαία γραμματεία. Είναι στην ουσία ένα πείραμα αρχαιολογικής ανασύνθεσης που πέτυχε. Συμπεράναμε ότι το δακτυλικό εξάμετρο είναι δυνατόν να διαβασθεί και από σύγχρονο ηθοποιό-ραψωδό, γνώστη του θέματος με τους κανόνες του (μακρές και βραχείες συλλαβές, με τομές και διαιρέσεις κλπ) συνοδευόμενο από έγχορδο ή τύμπανο ή και χωρίς κανένα όργανο, απαγγελλόμενο με μουσικότητα και επιβλητικότητα ανάλογη της αρχαίας εποχής. Θεωρούμε ότι το πείραμά μας πέτυχε αρκετά και το κοινό, ακόμη και εάν δεν είναι εξοικειωμένο με το θέμα θα καταλάβει απόλυτα το πείραμά μας αλλά και θα το απολαύσει. Ωστόσο δεν ισχυριζόμαστε ότι μπορούμε με απόλυτη ακρίβεια να γνωρίζουμε τα μυστικά της αρχαίας απαγγελίας. Να τα πλησιάσουμε αρκετά μπορούμε όμως. Και να τα χαρούμε.
( Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε με επιτυχία στο Θέατρο ΑΙΓΑΙΑ στην Λευκωσία )

Συμμετέχουν φιλικά οι ηθοποιοί:
Γιώργος Λιβανός – Ραψωδός – Αγχίσης 
Άννα Σπυριδάκη – Ραψωδός – Αφροδίτη 
Ν. Ρίτσου – ραψωδός και Ιωάννα Τσούτα (Ιστορικός-Αρχαιολόγος) ως ραψωδός

Επιμέλεια κειμένων, μετάφραση, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Ρίτσου (φιλική προσφορά)
Επιμέλεια παραγωγής: Σκηνή Ελικώνος, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (φιλική προσφορά)

Διάρκεια 90 λεπτά
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Tηλ. κρατήσεων 210 8819 571