-

img

Α.Μ.Ε.Α. Ακόμη Μία Ελπίδα, Αλίκη" σε σκηνοθεσία των Ελένη Αναγνωστοπουλου και Λεονάρντο Θίμο. Τιμητικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Νέας Αγγλίας Νύχτες Πρεμιέρας για το Καστ της ταινίας 2020. Διάρκεια: 20 Λεπτά "Με Χρώματα Νοσταλγίας" σε σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο. Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Μασαχουσέτης 2021 Διάρκεια: 40 λεπτά

Με χρώματα νοσταλγίας

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχαν άνθρωποι που ονειρεύτηκαν έναν καλύτερο κόσμο. Έτσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους κόσμο. Γεμάτοι με αναμνήσεις, μουσική και συναισθήματα, οι καλλιτέχνες δείχνουν όχι μόνο την προσωπική τους άποψη, αλλά συνεισφέρουν, δημιουργώντας νέα πράγματα. Αφοσιωμένοι στο ενδιαφέρον τους, δίνουν πνοή κρατώντας το ζωντανό, ειδικότερα σε οτιδήποτε σχετίζεται με την οθόνη και το Διαδίκτυο.

Θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στην εικονική πραγματικότητα όπου οι άνθρωποι επιμένουν να δημιουργούν ενάντια στους καιρούς. Το κλειδί είναι η κινητοποίηση και η ικανότητα να δημιουργούμε μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες σαν ομάδα. Θέμα της έμπνευσής μας ήταν οι δεκαετίες 1950-1960. Οι άνθρωποι τότε, συνήθιζαν να είναι περισσότερο αυθεντικοί. Χρησιμοποιήσαμε την αυθεντικότητα ως τον καμβά επάνω στον οποίο αποτυπώσαμε τις σκέψεις. Το θέατρο είναι παντού και πιστεύω ότι παίρνει άλλη μορφή όταν μεταφέρεται στο Διαδίκτυο. Το θέατρο σαν πράξη δεν πεθαίνει ποτέ. Προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκάστοτε εποχής.

Συντελεστές

Απόδοση κειμένου-βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Αναγνωστοπούλου

Μοντάζ-Εφέ-Σκηνοθεσία: Λεονάρντο Θίμο

Effekt Designers: Leonardo Thimo, Nick Yianneas

Assistent Editor: Spyros Gozis

Παίζουν και ακούγονται με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Ελένη Αναγνωστοπούλου, Αντώνης Σπυρίδων Αργυρός, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, Βίκυ Δρίβα, Εμμανουέλα Ζαφειρούδη, Λεονάρντο Θίμο, Βασιλική Καύκα, Γρηγόρης Κενδρινός, Μάρω Κοκκώνη, Δημήτρης Κολοβός, Θεόδωρος Κολοβός, Τάνια Μήλιου, Αλεξάνδρα Μουτζίκη, Μαρία Μουτζίκη, Γεωργία Μπλιάγκα, Αγγελική-Άννα Μπολιάκη, John Olas, Αλεξάνδρα Παγάνη, Βασίλης Σαμαριτάκης μαζί τους η Δέσποινα Τσολάκη, Αλεξάνδρα Τσολακίδου, Πηνελόπη Χαλκιά και η Εμμανουέλα.

Μια Συμπαραγωγή της ALiEN PiCTURES STUDiO, Κινηματογραφική Λέσχη Παύλου Παρασχάκη και της Θεατράλεον στο JOY Radio.gr

Επίσημη Πρεμιέρα: 02 Ιουνίου 2020


Διακρίσεις-Συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ:

Επίσημη Συμμετοχή για Βραβείο Καλύτερης Δημιουργίας της Χρονιάς στο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ το 2021.

Διεθνές Φεστιβάλ Φαντασίας Anime Sci-Fi Horror, Αγγλία 2020:

Βραβείο Κοινού: «Καλύτερη ταινία μικρού μήκους»

Βραβείο καλύτερης απόδοσης από μια γυναίκα ηθοποιό, και Βραβείο για καλύτερο σενάριο στη συγγραφέα-καλλιτέχνιδα Ελένη Αναγνωστοπούλου.

Βραβείο καλύτερης απόδοσης από έναν άντρα ηθοποιό, στους καλλιτέχνες: Θεόδωρο Κολοβό και Λεονάρντο Θίμο

Διεθνές Cuiabá Film and Video Festival, Βραζιλία 2020:

Καλύτερη Σκηνοθεσία ταινίας μικρού μήκους και Καλύτερο Μοντάζ: Λεονάρντο Θίμο

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία: Ελένη Αναγνωστοπούλου

Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία: Αντώνιος- Σπυρίδων Αργυρός

Τιμητικές διακρίσεις από το 16ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ισπανία:

Βραβείο Καλύτερης Κωμικής Ερμηνείας στον Λεονάρντο Θίμο

Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, και Βραβείο καλύτερου σεναρίου στη συγγραφέα-καλλιτέχνιδα Ελένη Αναγνωστοπούλου.

Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Αγγελική-Άννα Μπολιάκη

Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Μαρία Μουτζίκη

Βραβείο Καλύτερης Αντρικής Ερμηνείας: Αντώνιος- Σπυρίδων Αργυρός

Brooklyn Arts Council Film and Video Festival 2020:

Μέγα Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους-Μέγα Βραβείο Καλύτερης Αντρικής Ερμηνείας: Λεονάρντο Θίμο

Μέγα Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας: Ελένη Αναγνωστοπούλου

.............................................

Α.Μ.Ε.Α.: «Ακόμα Μία Ελπίδα, Αλίκη». Ή Ποτέ δεν είναι αργά, μπορείς!

Η Ομάδα ΘΕΣ Ερωτόκριτος έχοντας ήδη μια ακτιβιστική ταινία τύπου challenging στο ενεργητικό της, με σημείο αναφοράς την παραλία του Σχοινιά, επιστρέφει με μια ακτιβιστική ταινία που έχει ως κέντρο της τον άνθρωπο.

Τα ΑΜΕΑ αποτέλεσαν την πρώτη φόρμα της έμπνευσης μας, άλλωστε είναι και το βασικό όραμα της ομάδας, η ευαισθητοποίηση και η στροφή στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Καλοκαίρι, ήλιος θάλασσα… Τοπίο ανεμελιάς που όμως δεν έχουν όλοι το δικαίωμα σ’αυτό. Η Αλίκη είναι μια νέα κοπέλα με κινητικά προβλήματα. Λυπημένη καθώς είναι, εύχεται να μπορούσε να κάνει αυτή τη βαθιά μύχια σκέψη της, πραγματικότητα: να σταθεί στα πόδια της και να κολυμπήσει. Άραγε, υπάρχει ελπίδα να τα καταφέρει;

Με φόντο το γαλάζιο και τη δύση του ηλίου, η φαντασία παλεύει με την πραγματικότητα. Η λύπη θα γίνει χαρά; Το χαμόγελο θα διαδεχτεί τη θλίψη; Να αγαπάς τη διαφορετικότητα διότι η διαφορετικότητα είσαι Εσύ. Και αγαπώντας τον άνθρωπο, η ζωή θα σε αγαπήσει. Η συνέχεια επί της διαδικτυακής οθόνης.

Συντελεστές:

Κείμενο: Ελένη Αναγνωστοπούλου

Μοντάζ-Εφέ: Λεοναρντο Θίμο

Σκηνοθεσία: Ελένη Αναγνωστοπούλου και Λεονάρντο Θίμο.


Πρωταγωνιστούν: Μπέσσυ Μάλφα, Σπύρος Μπιμπίλας, Σοφία Μπαλάση, Μαριάννα Ξενίδου, Φρίντα Τρύπη, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, Ρόλφι ο Σκυλάκος, Σάντυ η Φιλενάδα, Νίκος Ψαρρός, Τάσσος Ζιάκκας, Λεονάρντο Θίμο, Βασίλης Θεόδωρου, Jerome Kalouta και η σοπράνο/ηθοποιός Δέσποινα Τσολάκη.


Η Ακτιβιστική ταινία μικρού μήκους είναι αφιερωμένη στην μνήμη των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (1959-2019) και Τάκη Σπυριδάκη (1958-2019).

Συμμετοχές/Βραβεία:

Επίσημη Προβολή στο 5ο YouTube Night Festival Klagenfurt TV Österreich 2019

Τιμητικό Βραβείο στο Citizens Europe Première Night Video Festival 2020, England UK.

Επίσημη Συμμετοχή για Youth Short Films στο 15ο Poppy Jasper International Film Festival 2020, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Υποψηφιότητα για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού μήκους στο 3ο Crossover LA Festival 2020, στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής.

Brooklyn Arts Council Film and Video Festival 2019: Υποψήφιο για Μέγα Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: Ελένη Αναγνωστοπούλου, Λεονάρντο Θίμο.

2 Υποψηφιότητες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων Δημιουργών 2019/ Τορόντο, Καναδάς: Βραβείο Εκπαιδευτικού Ντοκιμαντέρ για το Ντοκιμαντέρ με θέμα τα Παιδιά Α.Μ.Ε.Α και Βραβείο Εκπαιδευτικής Ταινίας Φαντασίας: Ελένη Αναγνωστοπούλου, Λεονάρντο Θίμο.

Υποψηφιότητα στο 15ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ισπανία: Βραβείο Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: Ελένη Αναγνωστοπούλου, Λεονάρντο Θίμο.

Υποψηφιότητα στο Διεθνές Cuiabá Film and Video Festival, Βραζιλία 2019: Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία: Ελένη Αναγνωστοπούλου

Επίσημη Συμμετοχή στο 5ο New York Metropolitan Festival March 2020

Επίσημη Συμμετοχή στο 21ο Newport Beach Film Festival California April 2020

Επίσημη Συμμετοχή στο 8ο Raleigh Film & Art Festival April 2020

Υποψηφιότητα για βραβείο "Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Ελένη Αναγνωστοπούλου" στο Festival Europeen du Filme Fantastique de Strasbourg 2020

Υποψηφιότητα για βραβείο "Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Ελένη Αναγνωστοπούλου" στο Διεθνές Φεστιβάλ Φαντασίας Anime Sci-Fi Horror, Αγγλία 2019


Η Ακτιβιστική ταινία μικρού μήκους "ΑΜΕΑ: Ακόμη Μία Ελπίδα, Αλίκη" σε σκηνοθεσία των ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ και ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ προβλήθηκε επίσημα στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας. Επίσης, συμμετέχει σε διεθνή Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους και Βίντεο για την χρονιά 2019-2020.

Μια Ανεξάρτητη Παραγωγή της Alien Pictures Studio και της θεατρικής Ομάδας ΘΕΣ Ερωτόκριτος.

Trailer: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157518763388188&id=834448187

Copyright 2019Η προβολή των ταινιών: Με χρώματα νοσταλγίας και ΑΜΕΑ: Ακόμα Μία Ελπίδα Αλίκη, θα γίνει στις 31 Ιουλίου 2020 στις 21:00 μμ στον κήπο του θεάτρου Αλεξάνδρεια.ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΒΛΑΧΟΥ

ΣΠΑΡΤΗΣ 14, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ΤΗΛ.ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 212-1007079 (Απαραιτήτως με Κράτηση).