Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας με τη ελληνική ταινία To Τετάρτη 04:45 2015

img

Κυριακή 29 Μαϊου στις 20.30.. ταινία <Η Τετάρτη 04:45>, ένα ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες θρίλερ, είναι η δεύτερη ταινία του Αλέξη Αλεξίου μετά την Ιστορία 52, η οποία έκανε την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο των Ελλήνων κριτικών στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Επίσης, συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης. Στην 7η τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που έλαβε χώρα στις 28 Μαρτίου 2016, η ταινία απέσπασε εννέα βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτό της Καλύτερης Ταινίας, της Σκηνοθεσίας και του Α' Ανδρικού Ρόλου.

img

Πλοκή:
Ο Στέλιος, χρεωμένος ιδιοκτήτης τζαζ κλαμπ, έχει 32 ώρες διορία να επιστρέψει όσα χρωστάει σε έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ που σκοπεύει να του πάρει το μαγαζί. Όταν καταλαβαίνει πως ο μεσολαβητής φίλος του τον έχει προδώσει και η γυναίκα του σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος αποφασίζει να αντιδράσει.

Σκηνοθεσία Αλέξης Αλεξίου με τους: Μαρία Ναυπλιώτου, Στέλιο Μάινα, Δημήτρη Τζουμάκη, Αδάμ Μπουσδούκο, Γιώργο Συμεωνίδη Σενάριο: Αλέξης Αλεξίου Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης Ήχος: Άρης Αθανασόπουλος Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης Μουσική: Felizol
Eλληνική Θρίλερ-Νουαρ 2015 Έγχρ. 116'