Μνημόνιο Συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.)

img

Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., κκ. Δημήτρης Πασσάς και Ιωάννης Καπλάνης με τη Διοικήτρια και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, παρουσία της Υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιας για τα θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Δόμνας Μιχαηλίδου και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κου Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας, το οποίο υπογράφηκε με πρωτοβουλία των δύο φορέων στοχεύει στην από κοινού προώθηση της πολιτιστικής, ερευνητικής, επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας τους και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.  για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του κοινού με προβλήματα όρασης, τη δημιουργία απτικών χαρτών στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, καθώς και την περιγραφή των προγραμμάτων και των δράσεων του στο Σύστημα Γραφής και Ανάγνωσης Braille.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Χαμονικολάου παρέδωσε το φετινό έντυπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ με γραφή Braille και δήλωσε ότι «μέσα από τις δράσεις του το Κ.Ε.Α.Τ. στηρίζει την κοινωνική και πολιτιστική ένταξη ατόμων με οπτική αναπηρία με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της ανεξάρτητης, αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ευχαριστούμε το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για τη συνεργασία του και την έμπρακτη ενίσχυση του έργου μας».  Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. τόνισε ότι «μαζί με τον Πρόεδρο και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του φορέα μας, μέσω της σημαντικής αυτής συνεργασίας με το Κ.Ε.Α.Τ., στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπεριληπτικότητας, σε μια εποχή υγειονομικής κρίσης και έκτακτων κοινωνικών συνθηκών».

Η  υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. στην οδό Αλκμήνης 5 στα Κάτω Πετράλωνα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με τρόπο, ώστε  να πληρούν τις προδιαγραφές για την προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία.