Μπορούμε να κάψουμε θερμίδες με τα ψώνια; Σκοπός: κάψιμο θερμίδων!

img

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για έναν από τους πολλούς τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να έχουμε περισσότερη κίνηση, ακόμα και σε άτυπες καταστάσεις, όπως όταν κάνεις shopping και γιατί όχι όταν πας να κάνεις ψώνια στο σουπερμάρκετ.

Το κάψιμο θερμίδων με τα ψώνια μπορεί να είναι μία έγκυρη εναλλακτική, αν το τελευταίο διάστημα έχεις λίγο χρόνο να αφιερώσεις στην αθλητική δραστηριότητα. Σήμερα θα σας δώσω ορισμένες συμβουλές, τις οποίες ακολουθώ και εγώ προσωπικά για να κάψω θερμίδες κάνοντας καθημερινές φυσιολογικές δραστηριότητες.
 

Κάψιμο θερμίδων: Ένα όχι και τόσο τετριμμένο ζήτημα τελικά
 
Το σώμα μας, θεωρητικά, είναι διαρκώς σε κίνηση και μπορεί να κάψει θερμίδες ακόμα και όταν είναι σε ανάπαυση. Καίει ενώ μελετάμε, ενώ διαβάζουμε ή βλέπουμε τηλεόραση. Καίει ακόμα και όταν κοιμόμαστε. Προφανώς καίει αρκετά μικρότερες ποσότητες θερμίδων σε σχέση με αυτές που καίει κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Όταν βρισκόμαστε "σε ανάπαυση" δεν καίμε όλοι τον ίδιο αριθμό θερμίδων, εξαιτίας του επιπέδου του βασικού μεταβολισμού, που έχει ο καθένας σε κατάσταση ανάπαυσης. Οι συμβουλές που πρόκειται να σας δώσω είναι χρήσιμες συμβουλές και για να ξυπνήσουμε το μεταβολισμό και να τον κάνουμε πιο αποτελεσματικό, ακόμα και όταν είμαστε ακίνητοι. Το να κάψουμε θερμίδες είναι ο στόχος μας, αλλά πρέπει να είμαστε στη σωστή κατάσταση, για να μπορούμε να το κάνουμε, δε νομίζεις; Έχεις κάνει το τεστ Numex; Σε συμβουλεύω να το κάνεις προτού συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο.
 
Σημαντικές αλλαγές για να κάψετε θερμίδες με τα ψώνια
 
Μη σηκώσετε τα μάτια σας στον ουρανό μόλις διαβάσετε αυτά που έχω να σας γράψω. Δεν έχει να κάνει με συμβουλές κακής ποιότητας, αλλά με σημαντικά ζητήματα σχετικά με το αχανές περιβάλλον συμβουλών που αφορούν στο κάψιμο θερμίδων.
 
1. Άσε το αμάξι στο σπίτι και κινήσου με τα πόδια.
2. Να αποφεύγεις τον ανελκυστήρα.
 
Με πολλή πικρία, όταν πάω τη συνηθισμένη καθημερινή βόλτα με τον σκύλο μου, στο εμπορικό κέντρο κοντά στο σπίτι μου βλέπω πως υπάρχει στον τρίτο όροφο ένα γυμναστήριο πολύ της μόδας. Σχεδόν όλοι οι εγγεγραμμένοι σε αυτό το γυμναστήριο κινούνται με τις κυλιόμενες σκάλες για να πάνε να προπονηθούν...αυτό δεν είναι αντιφατικό;
 
Ορισμένες φορές η τεμπελιά μας ωθεί στο να αντικαταστήσουμε ενδεχόμενες πηγές κίνησης με μηχανικές βοήθειες. Ξεχώρισε αυτές τις "βοήθειες" και εξάλειψέ τες από τη ζωή σου. Τρεις όροφοι με σκάλες δεν έβλαψαν ποτέ κανένα, εξαιρούνται βέβαια οι ανάπηροι.
 
Τρέλανε την πωλήτρια
 
Το να αλλάζουμε ρούχα μας κάνει να καίμε πολλές θερμίδες. Μπες σε ένα μαγαζί που σου αρέσει, σταθεροποίησε στο μυαλό σου ένα ποσό που θέλεις να ξοδέψεις και ξεκίνα να δοκιμάζεις ρούχα! Κάποιες φορές περνάμε δίπλα από ένα πολύ όμορφο ρούχο, αλλά σχεδόν ποτέ δεν σταματάμε για να το δοκιμάσουμε να δούμε αν μας πάει. Δεν είναι απαραίτητο να το αγοράσουμε. Πολλές φορές αυτό που αρκεί είναι μόνο να νιώσουμε όμορφοι.

 
Το να γδυνόμαστε και να ντυνόμαστε είναι ένα εξαίρετο μέσο για να κάψουμε θερμίδες, είναι επίσης και ένας τρόπος να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και να εξοικειωνόμαστε περισσότερο με το σώμα μας.
 
Να είσαι όρθια!
 
Ακόμα και αν νιώθεις κούραση, μείνε όρθια, ενώ η φίλη σου δοκιμάζει ένα καινούριο ρούχο ή ακόμα μείνε όρθια αν είσαι στο λεωφορείο και όλες οι θέσεις είναι κενές.
 
Το να κάτσει κανείς είναι πιο άνετο, προφανώς. Αν, όμως, επιθυμείς να εκμεταλλευτείς περισσότερες στιγμές για να κάψεις θερμίδες με τα ψώνια, το να στέκεσαι όρθια είναι μία μικρή πίεση που θα πρέπει να υποστείς.
 
Εγώ η ίδια όταν είμαι όρθια προσπαθώ να τεντώνω ένα μυ του σώματος τη φορά, ακόμα και όταν είμαι σε αναμονή και περιμένω τη σειρά μου. Προσπάθησε και εσύ να συγκεντρωθείς και να τεντώσεις πρώτα τον ένα γλουτό, μετά τον άλλο, μετά τον κοιλιακό μυ κ.τ.λ..
 
Προσοχή όμως μην κάνετε λάθος! Το να τεντώνουμε ένα μυ τη φορά και να εναλλάσσουμε αυτόν τον τύπο της κίνησης, δεν είναι τόσο εύκολο όλο φαίνεται. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μικρή προσπάθεια για να υπάρχει μέγιστη αποτελεσματικότητα!
 
Πηγή: Μετάφραση του άρθρου της Silvia Ciuffetell, με τίτλο: "Bruciare calorie con lo shopping?".

Μετάφραση: Φραδέλλου Σοφία Ελισάβετ, Βιολόγος
 
Υ.Γ. Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο άφησε ένα σχόλιο.

Πιό πρόσφατα Posts