Λάμπρος Βακιάρος μαγειρεύει για τους ωφελούμενους των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

img

Ο Μasterchef 2017 Λάμπρος Βακιάρος, έχοντας ενημερωθεί για το κοινωνικό έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, άκρως ευαισθητοποιημένος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, να το γνωρίσει από κοντά και να επισκεφθεί τα “σπίτια αγάπης” όπου καθημερινά εκατοντάδες άποροι συμπολίτες μας σιτίζονται και βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά.

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς τομείς – τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και την Aλληλεγγύη στον συνάνθρωπο.


Έτσι, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.00 ο Μasterchef 2017 Λάμπρος Βακιάρος, θα βρεθεί στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, (Κοτυώρων 35-2ος Όροφος) και θα στηρίξει το έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων μαγειρεύοντας για τους ωφελούμενους.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν πληγεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας και χρειάζονται την στήριξή μας. Στo πλαίσιo των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος συνεχίζει την προσπάθεια Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας με τις  Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών που λειτουργεί. Οι πολίτες που είναι ωφελούμενοι στις Δομές μας έχουν καθημερινό μαγειρεμένο γεύμα στα Κοινωνικά Εστιατόρια, περνούν τη μέρα τους στους φιλόξενους χώρους μας, κάνουν ένα ζεστό μπάνιο και παίρνουν καθαρά ρούχα και παπούτσια στα Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής. Βρίσκουν διέξοδο στα προβλήματα τους και προετοιμάζονται να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο και στην αγορά εργασίας, με τη βοήθεια των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών. Τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες σε θέματα υγείας, όταν παραστεί ανάγκη, δίδονται δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας, παίρνουν μηνιαίως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, στο Υπνωτήριο φιλοξενούνται κάθε βράδυ όσοι δεν έχουν κάπου να περάσουν την νύχτα και ενημερώνονται για εργασιακά, διαδικαστικά και γραφειοκρατικά θέματα. Ο Όμιλος δίνοντας βάση στο παιδικό χαμόγελο και στις βασικές παιδικές ανάγκες, έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές ειδικούς τομείς, όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Παράλληλα, για να στηρίξουμε τα νέα παιδιά σε ότι αφορά την εκπαίδευση και την πρόοδό τους λειτουργούμε επιπλέον Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης & Μελέτης Παιδιών. Οι υπηρεσίες μας προσφέρονται Εντελώς Δωρεάν, ως ελάχιστη υποχρέωσή μας για το μέλλον του τόπου, για τα παιδιά μας.

Πιό πρόσφατα Posts